Oude meesters bewerkt met een paletmes

Oude meesters bewerkt met een paletmes

Dit werk verwijst sterk naar de 17e eeuwse Italiaanse schilderkunst vanwege de motieven, maar ook door de schildertechniek. Met een overvloed aan kunsthistorische referenties vernietigt Nicola Samori het beeldoppervlak met opzet met een paletmes, verdunner of met zijn blote handen. Daarmee krijg ik meteen een griezelig gevoel bij deze oude meesters in een nieuw jasje.

De 35 -jarige schilder uit Romagna maakt vooral nieuw werk door middel van artistieke transformatie. Daarmee heeft hij de laatste jaren sterk de aandacht getrokken op de kunstmarkt. Zijn werk wordt getoond door galeries in Bologna, Turijn, Milaan, Berlijn, Kopenhagen, Kaapstad, Londen en New York. Met zijn eerste museale solotentoonstelling van vorig jaar in de Kunsthalle Tübingen maken steeds meer mensen kennis met zijn werk. En dat zorgt er meteen voor dat je deze kunstenaar in de gaten wilt houden.

Schilderij van Nicola Samori
Schilderij van Nicola Samori
Schilderij van Nicola Samori
Schilderij van Nicola Samori
[ninja-popup ID=9145]Schrijf je in voor de gratis inspirerende wekelijkse nieuwsbrief[/ninja-popup]. Mis niets en ontvang per mail het beste van EYEspired!

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *