x

Deel Je Inspiratie

[contact-form-7 id=”139″ title=”Zonder titel.”]
Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

 

Design Column #12 in het Boijmans

design-column-12-boijmans

In het Museum Boijmans Van Beuningen kun je tot en met 1 mei 2016 genieten van de nieuwe editie van Design Column. Ontdek deze en andere innovatieve concepten en producten van jonge kunstenaars en ontwerpers.

Het bovenstaande project is van bio-designer Gavin Munro die bomen direct in de vorm van een object laat groeien in plaats van ze te kappen en te bewerken. Hij oogst als het ware stoelen die kant-en-klaar zijn door de natuur het meeste werk te laten doen.

design-column-12-boijmans-2

Deze kruk van Studio Eric Klarenbeek bestaat uit een 3D-geprinte basisstructuur. In de basis tref je water, stro in poedervorm en schimmels. Als de paddenstoelen beginnen te groeien dan verhardt de basisstructuur. Daarna wordt de kruk gedroogd waardoor het groeiproces stopt. Vervolgens wordt er een laagje biologisch plastic aangebracht. Zodat de schimmel zich niet verder uitbreidt.

design-column-12-boijmans-3

Dit stukje verpakkingsmateriaal van Ecovative is volledig afbreekbaar. Aangezien het gemaakt is van natuurlijke materialen, met schimmel als verstevigende lijm. Fantastisch alternatief voor de standaard kunststof verpakkingen.
Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter